Jobba hos oss?

Genom en hög ambitionsnivå och innovativt tänkande, tillverkar och utvecklar Micor produkter och lösningar för morgondagens behov. Vi söker alltid talangfulla medarbetare. Du är alltid välkommen att skicka en spontanansökan till oss!

Just nu söker vår ägare LSAB Group följande tjänst:


LSAB Group är en verktygsleverantör som erbjuder produkter och tjänster till spånavverkande processer inom trä- och metallindustrin. Verksamheten är en sammanslagning av flera mindre bolag och LSAB Group har idag totalt cirka 270 anställda i 7 länder och säljer på ytterligare ett 40-tal marknader globalt. Bolaget omsätter ca. 550 MSEK med en bra EBIT marginal. LSAB Group ägs av Latour Industries och har sitt huvudkontor i Malmö men har även kontor i Laholm, Göteborg samt Långshyttan i Sverige.

Financial Controller

Vill du vara med och dubbla omsättningen?

LSAB Group ingår i Latour Industries som är ett av fem helägda affärsområden inom Investment AB Latour. Detta innebär stabilitet, finansiell styrka och ett brett kontaktnät. Förutom LSAB är bolagen inom Latour Industries verksamma inom verkstadsteknik och byggnadsautomation. Latours styrka är att utveckla och förädla bolag så att de når sin fulla potential.

LSAB Group är ett innovativt och växande företag och är nu inne i en spännande tillväxtfas. Lönsamhet och långsiktighet är dock grogrunden för tillväxten. Lönsam tillväxt skapar arbetsglädje, stolthet och framtidstro samt ger rörelsefrihet och möjlighet att investera för fortsatt utveckling och tillväxt.

Nu söker LSAB Group en Financial Controller. Detta är en ny roll vars syfte i huvudsak är att bidra till att transformera ekonomifunktionen till en sammanhållen och modern service for hela verksamheten.

Dina ansvarsområden blir mångfasetterade men kan i korthet sammanfattas så här:

  • Tillsammans med redovisningsavdelningen säkerställa bokslut i alla bolagen.
  • Ansvara för delar av koncernrapporteringen till Latour.
  • Första linjen analys av resultat- och balansräkningen.
  • Tillsammans med CFO ansvara för budget- och prognosprocessen.
  • Upprätta årsredovisningar.

Som Financial Controller är din huvudfokus att bidra med analys, skapa struktur och stödja verksamheten i ekonomiska frågor. En viktig del är bl a att få struktur i och styra upp de olika legala delarna av verksamheten.

Du rapporterar till Group CFO för LSAB Group och är placerad vid ett av de fyra kontoren i Sverige (Malmö, Laholm, Göteborg eller Långshyttan). Resor kommer att förekomma till de olika kontoren av verksamheten.

Du är en nyfiken och trygg person med förmåga att skapa förtroende och bygga goda relationer. Vidare är du självständig, analytisk och resultatorienterad med engagemang och driv i att skapa framdrift och resultat. Du har en eftergymnasial utbildning, gärna civilekonom eller likvärdig högskoleutbildning. Du har troligtvis en flerårig erfarenhet från en roll som Financial Controller eller liknande med tyngdpunkt på controlling (gärna produktionscontrolling), och med ett stort intresse för affären. Vidare har du god förståelse för redovisning, bokslut och finansiering. Erfarenhet av bolagssammanslagningar är meriterande.

Vi ser gärna att du har internationell/nordisk erfarenhet inom industri-/producerande verksamheter. Du skriver och pratar flytande svenska samt engelska.

LSAB Group erbjuder en ny och spännande nyckelroll i en framgångsrik koncern. Du kommer till ett lönsamt bolag med framåtanda och stort kundfokus där du får stora möjligheter att bidra och påverka rollens inriktning och framtid. Det kan även finnas intressanta karriärmöjligheter inom Latour-gruppen i framtiden. Låter det som en intressant och utvecklande möjlighet? Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-14465) senast den 8 augusti 2021.

Frågor besvaras av ansvarig konsult på Mercuri Urval, Ingvild Solheim Bobek 0733 – 66 75 85.